Botoks

Botoksun yardımıyla ciltteki kırışıklıklar ve çizgiler geçici olarak yok edilebilir. Botoksun etki süresi yaklaşık 3-6 aydır. Etki süresi kişiden kişiye değişir. Bu süre, hastanın yaşına ve uygulanan bölgenin durumuna bağlı olarak değişmektedir. Hamile veya emziren kadınlar hariç hemen hemen herkese Botoks tedavisi uygulanabilir.

Alın, göz çevresi (kaz ayakları), kaşlar, burun, dudaktaki ince çizgiler, ağız çevresindeki kırışıklıklar, boyun derisindeki ve göğüs dekoltesindeki kırışıklıklar için botoks uygulaması yapılabilir. Kaşlar ve burun tarafındaki çizgiler yüzünden öfkeli bir yüz ifadesi oluşabilir. Botoks, yüz kaslarının bu kısımlarda kasılmasını engelleyerek, buruşuk, yorgun, kızgın ve hüzünlü yüz ifadelerini düzeltir; genç ve daha güçlü yüz ifadelerini ortaya çıkarabilir. Botoks tedavisi, yüz kaslarının anatomisini iyi bilen, deneyimli ve uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.

Botoksun Yan Etkileri Nelerdir?

Botoksun kalıcı olmayan, geçici yan etkileri olabilir. Botoks kullanımı uzun süredir gerçekleştirilen bir yöntemdir ve şu ana kadar resmen ciddi bir yan etki göstermemiştir. Kabul edilemez doz ve yanlış kullanım, kesinlikle hiçbir şey yapılmasa bile geçici olan yan etkilere neden olabilir. Botoks toksini vücuda zarar vermeyen dozlarda kullanılır, kullanımı çok güvenlidir. En sık görülen yan etki, küçük bir morluktur, ancak her enjeksiyonda olabilenden farklı değildir.Bu olasılığı önlemek için hastanın en az 5 gün önceden kan sulandırıcı ilaç alımını bırakmış olması gerekir. Yan etki olarak kabul edilebilecek bir diğer sorun, göz kapağı ve kaş düşmesidir. Bazen göz kapakları tek taraflı olarak düştüğünde göz damlası gerekebilir. Ek olarak, uygulamanın bir sonucu olarak asimetrik kaş kaldırma da görülebilir.

Botoks Tedavisi Herkese Uygulanabilir mi?

Bazen hastalar daha önce yaptırdıkları botoks uygulamalarından pişman olabilir. Bunun en önemli nedeni botoks yapan kişilerin uzman olmamasıdır. Aynı zamanda açıkta kalan enjeksiyonların kullanılması sebebiyle tedavinin etkisiz olması da uygulamada başarısızlık sebebidir. Bu işlemin botoksun çok fazla yapıldığı merkezlerde uzmanlar tarafından yapılması gerekir.

Botoks enjeksiyonu çok ince ucu olan iğneler kullanılarak yapılır. Enjeksiyon sırasında çok az ağrı hissedilebilir. Botoks uygulandıktan sonra hastalar hemen istenen sonucu alamayabilir, çünkü botoksun etkisi genellikle 3 günde başlar, 15 gün sonra tamamen ortaya çıkar.

Botoksun etki süresi yaklaşık 3-6 aydır. Düzenli olarak yıllarca botoks uygulanan kişilerde etki süresinin 10-12 aya kadar uzadığı gölenmektedir. Bu hastalarda, yüz kaslarında önemli bir zayıflama ile birlikte dinamik çizgilerde daha kalıcı bir azalma gözlenebilir. Bu nedenle, ikinci yıldan sonra daha uzun aralıklarla botoks uygulamak yeterlidir.

Botoks Hangi Durumlarda Kullanılır?

Botoksun temelde iki kullanım alanı vardır:

  1. Botoksun Tıbbi Bozukluklarda Kullanımı: Botoks ilaç statüsünde bir ürün olarak piyasaya çıkmıştır. İlk kullanımı blefarospazm dediğimiz göz kapaklarının istemsiz kasılması ve şaşılık tedavisiydi. Ayrıca, botoks, tek taraflı yüz spazmı, yüz felci, aşırı terleme, vücudun farklı bölgelerinde kas spazmı, migren, serebral palsi ve boynun yanlarındaki kas spazmı için kullanılabilir. Bu sorunlarda kullanımı sürmektedir.
  2. Botoksun Kozmetik Amaçlarla Kullanımı: Botoks, kozmetik alanında kullanıldıktan sonra ün kazanmıştır. Bu amaçla iki mtürlü kullanımı söz konusudur. Bunlardan en popüler olanı kırışıklık giderme etkisidir. Bir diğer uygulama da bölgesel aşırı terlemenin önlenmesi amacıyla yapılmaktadır.

Botoks tedavisi dolgu, mezoterapi, kimyasal peeling gibi uygulamalarla kombine olarak da kullanılmaktadır. Böylece, diğer uygulamaların etkilerini arttırmaktadır.

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Dudak Kalınlaştırma Ameliyatına Hazır mısınız?

Dolgun ve diri dudaklar güzellik simgelerinden biridir....

Dolgu Enjeksiyonu

Doğru tanı ve uygun kullanım ile birkaç dakikada harikalar yaratan enjeksiyonlarla artık dolgu konusunda çaresiz kalınmasına gerek yoktur....